D-Day 5 mei 1996

5 mei 1996 was de datum dat FC Utrecht zich op de laatste speeldag van de competitie veilig speelde. Het betekende tevens de wederopstanding van onze club, die behoorlijk in verval geraakt was. Hoogste tijd om even terug te kijken naar 1 van de belangrijkste periodes van die prachtige Volksclub uit Utreg…
52 bussen. Tot aan de nok gevuld. Het leverde op de snelweg mooie taferelen op. Op diverse plekken zag je stadsbussen langs de weg staan omdat de halve bus moest zeiken. De voorbijgangers keken hun ogen uit. Het was onderweg al één groot feest. Drie vakken had FC Utrecht. Twee bij het uitvak in het Diekman waar we altijd stonden/zaten en één aan de overkant. Alle drie de vakken zaten overvol. Eigenlijk kan ik me van de 1e helft nauwelijks iets herinneren.

De stand bij rust was 0-0, de sfeer zat er behoorlijk in. Maar de tussenstanden bij een aantal concurrenten waren niet echt heel geruststellend, meen ik mij te herinneren. In de 2e helft scoorde vrijwel direct na rust Graanoogst de 0-1. De tegen de 3.000 aanwezige Utrechters vierden behoorlijk feest. Een kwartier voor tijd kreeg Twente een penalty die benut werd door Volmer. Het zou nog een hectisch kwartiertje worden. In de 88e minuut was daar echter weer Hans Visser. 1-2! In Volendam stond het op dat moment gelijk. Indien deze wedstrijd zo zou blijven en wij die 2 minuten konden volhouden, zouden we ons handhaven in de Eredivisie.