Bus naar Sturm Graz 18-09-1991

Duizend fans mee naar Oosterijk
Supporters dolblij met overwinnig FC Utrecht September 1991

Bus reis met FC Utrecht naar Sturm Graz 18-09-1991

GRAZ - Uitzinnig van vreugde klommen de dui¬zend supporters van -FC Utrecht op de banken na destrafschop van Wlodi Smo¬larek. Ze hadden al vijfen¬zeventig minuten naar een oervervelende Europacupwedstrijd zitten kijken, maar door het doelpunt van de Poolse spits viel er eindelijk wat te feesten.

FC Utrecht is door de 1-0 overwinning al bijna zeker van een plaats in de tweede ronde. Wat tegenstander Sturm Graz woensdagavond liet zien, was bedroevend. Zelfs de Sturm supporters klaagden erop los. Niemand behalve trainer Starek geeft de ploeg nog een kans als de Oostenrijkers over anderhalve week naar Utrecht komen. In de kranten stond dat Sturm nooit van zo'n 'klasse-manschaft' kan winnen.

Van de duizend supporters was de helft op eigen gelegenheid naar Oostenrijk gereisd, de andere helft ging per bus. De geblesseerde FC spelers Jan Oosterhuis en Marcel Lindenaar reisden met de supporters mee. Niet alle fans gedroegen zich netjes in Graz. Te veel alcohol was meestal de oorzaak. Voor de wedstrijd vernielde een groepje fans de ruiten van een tram en na afloop van de wedstrijd was er een kleine rel. Er werd een supporter gearresteerd, maar die mocht na het betalen van de boete weer met de bus mee. Een supporter zag niets van de wedstrijd. Hij was op zijn hotelkamer in slaap gevallen en werd pas wakker toen de andere fans terugkwamen in het hotel. De 1-0 overwinning van FC Utrecht was een schrale troost.