Als de Utrechtse guerrillas op bezoek komen 1976-1977Met alle respect voor de voetbalclub FC Utrecht spijt het mij te moeten reageren op de wanordelijkheden die deze club wekelijks veroorzaakt op de Nederlandse voetbalvelden. Op welhaast lugubere wijze trekt een groep Utrecht supporters(7) wekelijks van stadion naar stadion. Ook zijn zij debet aan de toeschouwersaantallen in uitwedstrijden van de FC Utrecht. Echte voetbalfans durven haast niet meer naar' hun club wanneer deze Utrechtse guerrilla's op bezoek komen.

Na Haarlem Utrecht leken politie en Utrechts gemeentebestuur vol goede bedoelingen om deze onderwereldbende eens aan te pakken. Het bleef helaas bij woorden, zodat nog steeds geen enkele supporter van welke andere club dan ook, zijn club kan of durft te steunen wanneer deze mensen(?) uit Utrecht op bezoek zijn. Een beroep zou ik dan ook willen doen op alle overige eredivisie -clubs om het deze groep zo moeilijk mogelijk te maken om aan kaartjes te komen bij uitwedstrijden van de FC Utrecht. Stuur 'geen kaarten naar Utrecht. Hiermee voorkom je de komst van deze mensen{?) helaas niet volledig maar men maakt het 'ze ten- minste niet zo gemakkelijk als nu wordt gedaan.

Tenslotte hoeft de thuisspelende club niet zo blij te zijn met de komst van deze bende want de schade die zij regelmatig aanrichten, uitgezonderd gewonden, ligt in de meeste van deze gevallen ,hoger dan de recette die zij opbrengen.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?