Opnieuw Rellen in Galgenwaard tegen Ajax 1972

Utrecht – voor de tweede keer in veertien dagen hebben zich relletjes voorgedaan in het Utrechtse Galgenwaard stadion. In tegenstelling tot twee weken geleden toen verhitte tonelen op het speelveld aanleiding tot de onrusten waren.

Moest de politie nu optreden omdat met name de Ajax supporters hun ongenoegen over het slaapverwekkende voetbal van hun idolen afreageerde op FC Utrecht fans. Deze lieten zich ook niet onbetuigd zodat er een  stevige vechtpartij ontstond. Tegen vier vechtersbazen (twee Utrechters en twee Amsterdammers) is procesverbaal opgemaakt.Ajax won de wedstrijd met slechts 1-0 door een doelpunt van Johan Cruyff. Een gelukkige zegen voor de Amsterdammers.

Een van de vier gearresteerde supporters, M uit Utrecht, werd meegenomen omdat hij hoofdagent van Bethem een halof vol bierblikje naar het hoofd had gesmeten. De agent hield er een bloedende wond aan zijn kin en een opgezwollen onderkaak aan over. Binnen het korps worden leden van de bereden brigade al “Blikjesvangers” genoemd.

Op de foto een beeld van de charge die de Utrechtse politie na de rust uitvoerde om de vechtende toeschouwers tot de orde te roepen.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?