TEXT_SIZE
 

Wedstrijdverslag 2010-2011

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op zondag, 20 februari 2011 17:01 Geschreven door FC Utrecht zaterdag, 19 februari 2011 09:56

Niet langs Heracles 

2010-2011_14 
 

FC Utrecht verspeelde vrijdag vlak voor tijd de punten tegen Heracles in Stadion Galgenwaard: 1-1. Het betekende het vierde gelijkspel op rij en opnieuw tegen een laaggeklasseerde tegenstander.
 
         
 
FC Utrecht begon vrijdag overtuigend en opende al snel de score. Twee maanden na zijn sleutelbeenbreuk liet Van Wolfswinkel bij zijn rentree binnen drie minuten zien dat hij zijn trefzekerheid niet verloren is. FC Utrecht schakelde daarbij razendsnel om na een vrije trap. Mertens zag vanaf de zijkant de inlopende Van Wolfswinkel, die de bal beheerst over de uitkomende  doelman Pasveer liftte.

Negen minuten na die openingstreffer leek Asare op weg naar de 2-0. Hij kwam na een combinatie met Van Wolfswinkel alleen voor Pasveer, maar schoot over. Asare ging niet lang daarna geblesseerd naar de kant. Maguire kwam voor hem in de ploeg.

De overtuigende start van FC Utrecht kreeg geen vervolg. Heracles kreeg meer balbezit en geraakte steeds vaker op de helft van de thuisclub. De ploeg uit Almelo kreeg twee kansen in de eerste helft. In de 25e minuut mocht Douglas ver doorgaan door het midden en schoot de bal rakelings voorlangs. Zes minuten voor rust raakte Everton de lat.

Aan de andere kant was er eigenlijk steeds dreiging zodra FC Utrecht in de buurt van Pasveer kwam. De alerte Van Wolfswinkel ontfutselde na een half uur de bal van Quansah, maar Pasveer keerde de inzet van de aanvaller. Twee minuten later schoot Mertens net naast na een goede assist van Duplan. Op slag van rust belandde een uithaal van Strootman op de paal. Een ruimere voorsprong had op basis van de kansenverhouding na 45 minuten dan ook helemaal niet misstaan.

Met nog een half uur op de klok was Du Chatinier door zijn wissels heen. Markiet had bij het begin van de tweede helft de plaats rechtsachterin overgenomen van Van der Maarel en ook Lenksy kon een kwartier later niet meer verder spelen. Het spelbeeld bleef na rust onveranderd. Duplan liet een prima schotkans onbenut en zag hoe een uithaal in de korte hoek via de handen van Pasveer naast het doel rolde.

Omdat FC Utrecht zonder goed te voetballen onzorgvuldig met de kansen bleef omspringen, mocht Heracles blijven hopen. Een minuut voor tijd kwamen de bezoekers via invaller Cairo toch nog langszij. FC Utrecht zat er doorheen en doorstond in de extra tijd met moeite een slotoffensief van Heracles.

"We hadden de voorsprong in de eerste helft al verder uit moeten breiden", zei Du Chatinier. "Na rust kwamen we er voetballend niet meer aan. Toch is het zuur dat ze in de laatste minuut toch nog op 1-1 kwamen. Al was het niet onterecht."

Karakteristieken
3. Van Wolfswinkel 1-0
89. Cairo 1-1

Arbiter: Winter
Geel FC Utrecht: Van der Maarel, Strootman

Toeschouwers: 19.000

FC Utrecht: Vorm, Van der Maarel (Markiet/46), Vorstermans, Wuytens, Nesu, Duplan, Strootman, Asare (Maguire/21), Lensky (Nijholt/60), Mertens, Van Wolfswinkel
 
 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op woensdag, 09 februari 2011 16:52 Geschreven door FC Utrecht zondag, 06 februari 2011 19:59

Een punt tegen FC Twente

2010-2011_7 

FC Utrecht pakte zondag in Stadion Galgenwaard een punt tegen nummer twee FC Twente. In een boeiende wedstrijd schoot De Kogel FC Utrecht in de eerste helft op voorsprong, maar Chadli maakte vlak na rust de gelijkmaker: 1-1.
 
     

De video wordt nog verwerkt. De videokwaliteit is mogelijk beter nadat de verwerking is voltooid.

FC Utrecht nam in de eerste helft de meeste initiatieven. Na zeven minuten verdween een geplaatst schot van Mertens naast het doel. Ruim tien minuten daarna probeerde hij Twente-doelman Mihaylov met een uithaal van grote afstand te verrassen. Wat later ging De Kogel langs twee man, maar zijn inzet had onvoldoende kracht om Mihaylov in de problemen te kunnen brengen.

Al na 21 minuten bracht Du Chatinier noodgedwongen een wissel in. Wuytens moest naar de kant vanwege een buikspierblessure. Schut was zijn vervanger.

FC Utrecht kwam in de 38e minuut op voorsprong. De geweldige voorbereidende actie bij dat doelpunt kwam van Man of the Match Asare. Hij zette een aantal tegenstanders opzij, bewaarde het overzicht en stelde De Kogel in staat hard de 1-0 binnen te schieten. Pas op slag van rust werd FC Twente gevaarlijk uit een hoekschop die bij Douglas geraakte en waar Vorm niet bij kwam.   

Bij het begin van de tweede helft maakte bij FC Twente Ruiz, matchwinner vorige week bij zijn invalbeurt tegen Feyenoord, zijn opwachting. De Tukkers wisten dat ze de achterstand om moesten buigen om de koppositie in de Eredivisie te kunnen overnemen van PSV. “We waren in de eerste helft de betere ploeg, maar wisten dat Twente na rust zou komen. Het was jammer dat de 1-1 al zo vroeg viel”, aldus Du Chatinier.

Want nadat Mertens bij het begin van de tweede helft de bal eerst nog in het zijnet mikte, sloeg Twente toe uit de eerste geslaagde aanval. De Jong mocht ver opkomen en de assist geven waaruit Chadli de bal onder Vorm schoot.

Wat volgde was een enerverende tweede helft waarin Twente sterker werd en het spel op en neer ging. Duplan liftte in de 54e minuut de bal over Mihaylov, maar de keeper redde nog net voor de lijn. Een kwartier voor tijd kopte Duplan op de lat bij een hoekschop van Mertens.

Aan de andere kant blokte Nesu op tijd een inzet van Ruiz en ging een vrije trap van Janssen maar net aan De Jong en Douglas voorbij.  Het bleef spannend tot de laatste seconden, omdat beide ploegen geen genoegen namen met een gelijkspel. In de laatste minuut schoot Duplan nog van dichtbij over.

“Al met al een terechte uitslag waarmee we tevreden zijn”, stelde Du Chatinier na afloop. “We hebben er hard voor geknokt bij weersomstandigheden waarin het moeilijk voetballen was.”

Twente-coach Michel Preud'homme sprak van een zwaarbevochten punt. "Ik begrijp nu waarom het hier zo moeilijk is om te winnen. FC Utrecht heeft kwaliteit, de mentaliteit en het vermogen om het spel met de steun van het publiek naar zich toe te trekken. Daarom sneuvelen hier veel ploegen."


Karakteristieken
38. De Kogel 1-0
50. Chadli 1-1

Arbiter: Van Hulten
Geel FC Utrecht:  De Kogel, Asare

Toeschouwers: 21.767

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Vorstermans, Wuytens (Schut/21), Nesu, Duplan, Strootman, Asare, Lensky, Mertens, De Kogel (Nijholt/70)

 
   

Pagina 4 van 20

Reclame Bunnikside