TEXT_SIZE
 

Wedstrijdverslag 2010-2011

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op maandag, 12 juli 2010 19:08 Geschreven door FC Utrecht zaterdag, 03 juli 2010 21:05

2010-2011_4

Het oefenduel met Litex Lovech eindigde zaterdag op Sportcomplex Zoudenbalch in een doelpuntloos gelijkspel.
    


 
Met name in de aantrekkelijke eerste helft creëerde FC Utrecht  tegen de Bulgaarse landskampioen een reeks uitstekende kansen. Na vier minuten kwam Asare er goed door vanaf de linkerkant en gaf een scherpe voorzet op de inlopende Mulenga. De Zambiaan werkte de bal echter van dichtbij over het doel.

Wat later zag Mertens zijn inzet, na goed terugleggen van Van Wolfswinkel, gekeerd door de Bulgaarse doelman. In een volgende fraaie aanval gaf Mertens de assist op Van Wolfswinkel. De aanvaller mikte over het doel.

Litex Lovech gaf behoorlijk verweer en kwam er via de behendige Brazilianen snel uit. De Utrechtse defensie gaf echter geen grote kansen weg. De dreiging bleef beperkt tot schoten van afstand. Tot twee keer toe verdween een uithaal naast het doel en een keer belandde de bal in het zijnet.

In het laatste kwartier van de eerste helft, kort onderbroken voor een drinkpauze, was Mertens nog twee maal dicht bij een openingstreffer. Eerst plaatste hij de bal met de buitenkant van de voet op de lat en vijf minuten later stuitte hij van dichtbij op de keeper. De ploeg van Ton du Chatnier verzuimde dus om met een voorsprong de rust in te gaan.

Ook in de eerste tien minuten van de tweede helft stelde FC Utrecht de Bulgaarse doelman op de proef, die ook een antwoord had op het schot van Asare. Van Wolfswinkel leek dan toch de 1-0 te maken, maar hij stond volgens de grensrechter buitenspel. In de loop van de tweede helft brak er een hevige regenbui los boven Zoudenbalch en was er wat minder opwinding binnen de lijnen. 

“Het was een tegenstander van niveau en dat zag je ook echt in het veld”, zei Du Chatinier na afloop. “We hebben in de eerste helft voldoende kansen afgedwongen. Het enige verwijt wat ik mijn ploeg kan maken is dat we die niet hebben afgemaakt.” Komende week belegt FC Utrecht een trainingskamp in Drenthe en wacht in AA Gent de volgende testcase.

FC Utrecht startte tegen Litex met Sinouh, Nesu, Van Wolfswinkel, Mertens, Van der Maarel, Asare, Schut, Maguire, Lensky, Mulenga en Wuytens. Na een uur spelen kwamen Zullo, Sarota en Oar (hij maakte zijn debuut), Danso, Vorstermans, Nijholt en Keller in de ploeg. Alleen Sinouh, Maguire, Mulenga en Lensky bleven staan. Tim Cornelisse kwam zaterdag niet in actie, omdat hij bij kaakchirurg is geweest om een kies te laten trekken.
 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op donderdag, 01 juli 2010 19:57 Geschreven door FC Utrecht zaterdag, 26 juni 2010 19:49

Ruim langs Regioteam

2010-2011_12

2010-06-26 16:00:00

Na ruim een week voorbereiding was het Regioteam, met spelers van het Harmelense SCH’44, V.V. De Meern en PVCV Vleuten, zaterdag traditioneel de eerste tegenstander van FC Utrecht in de voorbereiding. FC Utrecht won na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 7-0. Trainer Ton du Chatinier speelde voor en na rust met verschillende teams.

    

FC Utrecht drong meteen aan in Harmelen en kwam in de twaalfde minuut op voorsprong via een afstandschot van Asare. Meer kansen volgden snel. Wuytens kopte rakelings over bij een hoekschop en een uithaal van Bulthuis werd gekeerd door de doelman van het Regioteam. Drie minuten na dat schot maakte Bulthuis (speler van Jong FC Utrecht en als stagair bij de selectie) er uit een scrimmage 2-0 van. Binnen een minuut nam FC Utrecht verder afstand. Het was het mooiste doelpunt van de eerste helft. Lensky liftte de bal met veel gevoel over de keeper.

Het Regioteam slaagde er zaterdag niet in voor gevaar te zorgen aan de andere kant en incasseerde na rust nog vier tegendoelpunten tegen dus een volledig gewijzigd FC Utrecht. Een door Silberbauer van richting veranderd schot betekende de 4-0. De aanvoerder raakte even later ook nog de paal. Mertens maakte met een bekeken schot in de korte hoek de vijfde treffer.

De fraaiste actie van de middag kwam een kwartier voor tijd op naam van Maguire, die weer in de ploeg was gekomen voor Silberbauer. Hij nam de bal met de hak mee, liet daar nog een hoogstandje op volgen en bekroonde die actie bovendien met een doelpunt. Zullo bepaalde de eindstand op 7-0. Zijn landgenoot Oar, die deze week nog rust gegund werd en niet meetrainde, kwam zaterdag nog niet in actie.

Het volgende oefenduel voor FC Utrecht is komende zaterdag tegen PFC Litex Lovech. Die wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en de aftrap is 14.30 uur.

FC Utrecht eerste helft: Sinouh, Cornelisse, Loval, Asare, Maguire, Lensky, Keller, Mulenga, Wuytens, Sarota, Bulthuis

FC Utrecht tweede helft: Krul, Nesu, Silberbauer (66. Maguire), Van Wolfswinkel, Mertens, Van der Maarel, Schut, Danso, Vorstermans, Zullo, Nijholt

   

Pagina 20 van 20

Reclame Bunnikside