TEXT_SIZE
 

Wedstrijdverslag 2010-2011

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op woensdag, 08 december 2010 20:55 Geschreven door FC Utrecht zondag, 05 december 2010 20:25

In slotseconden naar zege op Heerenveen

2010-2011_16 
 

Drie dagen na de zware inspanningen in de Europa League behaalde FC Utrecht zondag in de extra tijd tegen sc Heerenveen een belangrijke 2-1 thuiszege. De ploeg van Ton du Chatinier klom daardoor op de ranglijst van de negende naar de zevende plaats.
 
     
   
“In de rust gaven de spelers zelf aan dat als het voetballend niet lukt ze moesten knokken om de punten over de streep te trekken”, zei Du Chatinier na afloop. “We hebben veerkracht getoond en heel hard gewerkt. Terwijl een paar spelers echt op hun tandvlees lopen.”

Heerenveen was zondag sterker in de beginfase en kwam binnen een half uur spelen op voorsprong. Beerens ging naar de grond na een overtreding van Cornelisse. Dat gebeurde net buiten het strafschopgebied. Toch wees arbiter Van Sichem naar de stip. Opnieuw een discutabele penalty tegen dus. Beerens stuurde Vorm vervolgens naar de verkeerde hoek: 0-1. Van Sichem nam ook daarna enkele merkwaardige beslissingen. Het leidde tot de nodige irritaties en veel gele kaarten (acht totaal). Zelfs bankzitter Sinouh kreeg geel.

FC Utrecht zat duidelijk niet in de wedstrijd. Maar kwam tien minuten na de openingstreffer alweer langzij. Een doorgekopte ingooi van Cornelisse rolde uiteindelijk voor de voeten van Mertens die de bal met een geplaatst schot in de verre hoek liet verdwijnen. Het was het eerste Utrechtse schot op doel van de middag.

Het publiek begreep dat de ploeg zondagmiddag wel wat steun kon gebruiken en ging als een echte twaalfde man achter het team staan. FC Utrecht kwam voor de rust nog een keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Heerenveen. Na een combinatie met Demouge schoot Mertens over. Aan de andere kant reageerde Vorm alert op een kopbal van dichtbij van Elm.

In de tweede helft raakte het duel meer in evenwicht. Er ontstond opnieuw enige opwinding bij acties binnen het strafschopgebied. Duplan ging naar de grond en Van Sichem liet ook doorspelen bij een vermeende handsbal bij een kopbal van Van Wolfswinkel. Heerenveen werd lange tijd niet gevaarlijk na rust. Voor FC Utrecht vuurde De Kogel (ingevallen voor de aan zijn lies geblesseerd geraakte Demouge) een verwoestend schot af dat rakeling over de lat ging. Ook stuitte Mertens na een goede actie van dichtbij op doelman Stuhr-Ellegaard.

Het duel leek geen winnaar op te leveren. Maar in de extra tijd trok FC Utrecht dan toch nog aan het langste eind. Wuytens kwam bij de hoekschop van invaller Sarota voor zijn man en schoot de bal binnen. In de slotseconden stelde Vorm met een knappe redding de zege veilig.

Karakteristieken
24. Beerens 0-1 (pen)
34. Mertens 1-1
90+1. Wuytens 2-1

Arbiter: Van Sichem
Geel FC Utrecht: Schut, Duplan, Nesu, Sinouh
Toeschouwers: 18.211

FC Utrecht: Vorm,Cornelisse,Schut, Wuytens, Nesu (Nijholt/46), Duplan, Maguire, Van Wolfswinkel (Sarota/76), Lensky, Mertens, Demouge (De Kogel/68)
 
 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mail

Laatst aangepast op dinsdag, 07 december 2010 19:44 Geschreven door FC Utrecht vrijdag, 03 december 2010 10:37

Met opgeheven hoofd uit Europa LeagueFC Utrecht boog donderdag knap een vroege achterstand om in een 3-1 voorsprong. Maar zag Napoli toch nog langszij komen. De ploeg van Ton du Chatinier is na het vierde gelijkspel in vijf duels het uitzicht op de tweede ronde van de Europa League kwijt.

“We hebben vanavond te weinig gekregen en dat achtervolgde ons eigenlijk de gehele groepsfase van de Europa League”, constateerde Du Chatinier na afloop. “Maar we hebben het publiek een fantastische wedstrijd voorgeschoteld en kunnen Europa met opgeven hoofd verlaten. Ik ben er trots op dat we de nummer vier van Italië zo goed partij hebben kunnen bieden.”

Ook de ontmoeting met Napoli leverde een boeiende avond op in Stadion Galgenwaard. Beide trainers gaven in de bespiegelingen vooraf al aan dat ze in de voorlaatste speelronde vol voor de winst moesten gaan. Dat bleek meteen tijdens de zeer open eerste helft waarin Napoli-spits Cavani de bal na vijf minuten vanuit een moeilijke positie in de verre hoek krulde. Het antwoord van FC Utrecht volgde binnen een minuut via Van Wolfswinkel die aan de andere kant bij de eerste paal een scherpe voorzet van Mertens binnentikte.

Het spel bleef op en neer gaan waarbij de betere mogelijkheden in die fase voor Napoli waren. Vorm bracht steeds redding op afstandsschoten van Napoli dat te gemakkelijk aan kon leggen ter hoogte van de rand van het strafschopgebied. Daarnaast zorgde Cavani (mede-topscorer in de Serie A) steeds voor veel dreiging.

Toch kon FC Utrecht binnen een half uur op voorsprong komen omdat Cornelisse binnen de zestien gevloerd werd door Vitale. Van Wolfswinkel bewees dat zijn zelfvertrouwen niet is aangetast door de misser van afgelopen zondag tegen Heracles en schoot de penalty weer onverstoorbaar binnen. Zeven minuten later nam FC Utrecht zelfs verder afstand. Demouge kopte ongehinderd een vrije trap van Mertens in. De comfortabele marge hield jammer genoeg geen stand tot de rust. Cavani strafte genadeloos een fout van Wuytens af: 3-2.

In de tweede helft nam de druk van Napoli duidelijk toe. Vorm verrichtte ook na rust verschillende goede reddingen. Naar mate de tweede helft vorderde kwam ook FC Utrecht weer aan aanvallen toe. Duplan vuurde twee gevaarlijke schoten af waar De Sanctis de nodige moeite mee had. Juist op dat moment nam arbiter González een discutabele beslissing door de bal op te stip te leggen na een ingreep van Schut. Cavani schoot vervolgens voor de derde keer raak.

Aan de andere kant zag González, die maandag nog Barcelona-Real Madrid leidde, in de tweede helft echter geen strafschoppen in de duidelijke handsbal van Gargano en het vasthouden van Demouge. In de hectische slotfase profiteerde FC Utrecht niet van de ruimte die er voorin ontstond, maar was vooral Napoli nog heel dicht bij de winst toen Cribari op de paal kopte.


Karakteristieken
5. Cavani 0-1
6. Van Wolfswinkel 1-1
28. Van Wolfswinkel 2-1 (pen)
35. Demouge 3-1
42. Cavani 3-2
70. Cavani 3-3 (pen)

Arbiter: González (Spa)
Geel FC Utrecht: Van Wolfswinkel, Demouge, Nijholt
Toeschouwers: 24.117

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu, Duplan (De Kogel/84), Silberbauer (Nijholt/64), Van Wolfswinkel, Lensky (Maguire/53), Mertens, Demouge
 

   

Pagina 8 van 20

Reclame Bunnikside