FC Utrecht handig met stickies 1972-1973

FC Utrecht heeft de landskampioen bij de hockeyers Kampong de helpende hand toegestoken. Het Utrechtse Kampong organiseert op het eigen complex van 31 mei tot en met 3 juni het Europa Cuptoernooi voor landskampioenen.

Twaalf nationale kampioenen komen daarvoor naar Utrecht. Een toernooi dat veel geld gaat kosten. Reden waarom FC Utrecht er mee instemde om een gecombineerde voetbal/ hockeywedstrijd tegen Kampong te spelen. De recette zou geheel ten goede komen aan de hockeyclub. Zulks geschiedde, met als gevolg een financieel opstekertje van rond de 2500 gulden voor Kampong.

De voetballers van FC Utrecht, met Bert Jacobs als speler, hanteerden redelijk begaafd de hockey-stick. Vooral door knap keepers werk van Jörgen Henriksen kwam Kampong niet verder dan een 3-0 voorsprong. Daarnawas het voetballen geblazen. Dat leverde een 8 -5 overwinning voor FC Utrecht op: totaalstand 8-8.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?