Arrestaties slopen supporterstrein 1977

 

10 januari 1977
Arrestaties slopen supporterstrein

ROTTERDAM - De Nederlandse spoorwegen hebben gisteren voor tienduizenden guldens schade geleden toen supporters van FC Utrecht enkele treincoupes vernielden. De spoorwegrecherche heeft de zaak in onderzoek.Ook de politie had in stadion Feyenoord de handen vol om de orde te handhaven. Kort na rust, nadat FC Utrecht op 4-2 was gekomen, bestormde een mobiele eenheid Vak G waar circa 2.000 supporters, waarvan sommigen met fietskettingen en wurgstokken waren bewapen, aan het vechten sloegen met de aanhangers van Feyenoord. EHBO'ers moesten worden ingeschakeld om licht gewonden toeschouwers hulp te verlenen.

De beruchtse aanhang van de Utrechtse ploeg hield zich vrijwel de gehele wedstrijd bezig met het ontsteken van rotjes waardoor nog al wat kledingstukken werden beschadigd. Volgens hoofdinspecteur W de Bruijn van het Rotterdamse politiecorps, is er tegen twaalf utrechters proces-verbaal opgemaakt, zijn er tien fietskettingen , drie wurgstokken en èèn wapenstok in beslag genomen.De mankracht verdubbeld. het is naar mening van de politie nog nooit voorgekomen dat in Rotterdam bij een vaderlandse competitiewedstrijd twaalf mensen moesten worden gearresteerd. Gisterenavond zijn zij, nadat proces-verbaal is opgemaakt, weer vrijgelaten.

Supportersvereniging FC Utrecht

De SupportersVereniging FC Utrecht (SVFCU) is de officiële supportersvereniging van FC Utrecht en vertegenwoordigt met ruim 5.500 leden een aanzienlijk deel van de Utrechtse achterban.

Lid worden?